Moons uppväxt (del 2)

Ja, här kommer del 2 av Min häst Moons uppväxt
______________________________________________________________________________________________
 
 
Peep peep peep,,,alarmet rigde högljutt. Felicity satte sig upp i sängen och sträckte på sig. Sedan kom hon på det, hon måste kolla att Frosty mår bra. Så hon skyndade sig upp ur sängen och började klä på sig ridbyxor och sin rosa stalljacka. Sedan gick hon ut i köket, satte på kaffekokaren och ringde till Jasper. 
 
- Hej, Jasper
 
- Jag tänkte kolla hur Frosty mår....kan du skjutsa mig till Gyllene Åsarnas Dal...ja, jag är säker på att hon är där....ja jag lovar....betalt!?....okejj....vad sägs om 70 JS......100!?....Okejj...tack....hejdå!
 
Felicity tog fram en kaffekopp och hällde upp sitt kaffe, sedan tog hon en "Jorvik Gazette" och satte sig vid sitt köksbord. Hon smuttade lite på det heta kaffetsamtidigt som hon läste igenom tidningen.
 
Efter en dryg halv timma körde Jaspers bil in på uppfarten vid Felicitys hus. Så hon hällde den sista kaffe slatten i diskhon och sprang ut till den röda transport bilen. 
 
Vägen var ganska lång, men tillsist var de framme vid Jaspers gård. Felicity hade planer på att gå in i Gyllenblad skogen. Men då började hennes mobil vibrera. Hon tog upp det på displayen stod det "Judy" 
 
Judy ville att Felicity skulle kolla till igelkottarna som alltid höll till i närheten av norra järngrinden. Så Felicity gick till de lövhögar som Judy hade krattat ihop till de små djuren. Men då fick hon syn på något vitt som befann sig där gräset växte som högst en bit ifrån lövhögarna. 
 
Felicity förstod direkt vad det var. FROSTY!!! FROSTY!! skrek Felicity och rösten skar sig. 
 
Hon började springa, såfort hon bara kunde och då såg hon. Frosty låg på marken i skydd bakom en stor ek. Felicity förstod på de livlösa ögonen på den matta pälsen och på manen som hände i tesar att Frosty var död. Hon föll på knä och framför Frosty. Då kom Jasper
 
Felicity, det händer alla någon gång, sa Jasper tröstande och la sina stora händer på Felicitys axlar. Men Felicity, tänk inte bara på det som var,,,,,tänk på det som kommer, Jasper pekade på fölet som låg med huvudet tätt tryckt mot Frostys. 
 
Först då upptäckte Felicity det lilla fölet. Jasper, hämta en filt, fort!!, skrek hon. Jasper  skyndade sig till sin transportbil och hämtade en rödrutig picknic filt som låg i baksätet på bilen. Han nästan sprang med filten till Felicity som försiktigt virade in det lilla kalla fölet med filten. 
 
Hon undersökte fölet. Vit päls, vit man. Hon kollade också på ögonen, dem såg friska men lite trötta ut, och dem hade en otroligt fin honungsfärgad nyans. 
 
Åååh....Moonblood, sa Felicity
 
 
 
 

Moons uppväxt (del 1)

 
 Det var en kylig, molnfri natt och månen lös starkt. Det vita stoet Frosty bar nu på sitt tredje föl. Frosty var en vildhäst, som hade tillbringat alla sina glada dagar i sitt liv på Jorvik. Hon hade hela tiden haft uppsikt av Felicity, som kollade hur hon mådde, dagligen. 
 
Frosty stod vid grinden som ledde till GÅD. Den hadde stängts för natten och alla sov. Frosty frustade lite, och började beta av det saftiga gräset som växte vid sidan av vägen. Då kännde hon det,,,känslan som hon kännt två gånger i hela sitt liv,,,det värkande känslan som bara betydde en sak....plikten kallade....fölet var påväg
 
 
Frosty gnäggade gällt....men ingen kom. Sist hon skulle föla hade Felicity varit med henne. Men Felicity kom inte. Hon gnäggade förtvivlat några gånger till, sedan la hon sig hjälplöst på sidan i det daggvåta kalla gräset. 
 
Tre timmar senare, klockan två på natten, föddes det efterlängtade fölet. Frosty var blöt av svett, och fruktansvärt trött. Hennes långa böljande glittrande man hängde i blöta tesar. 
 
Fölet var litet. Det var vitt och skimrade som månen. Frosty tittade stolt på sitt lilla mästervärk. Moon,,,du får heta Moon, gnäggade Frosty. Moon kollade upp på sin mamma och gav ifrån sig ett läte som skulle föreställa en gnäggning. 
 
Moon låg i det blöta gräset brevid sin mamma det var kallt, och nu hade de små daggdropparna letat sig in i Moons päls, och kylde kallt mott skinnet. Frosty tmärkte att hennes föl skakade av kyla så hon försökte omfamna Moon. 
 
 
Frosty kännde att hon började bli riktigt trött. Hon hade levt ett långt liv,,och nu fått sitt tredje och sista föl. Skulle hon orka med mer. Hon slickade Moon  över hans silkeslena mule och gnäggade svagt, i hopp om att någon skulle komma Felicity? Jenna?...någon? Men ingen kom.
 
Moon kännde att Frosty började återföras till naturen....till hästarnas eviga gröna land. Moon puffade förtvivlat på sin mamma. Men Frosty lyfte bara lite på huvudet. Moon borrade in sin mule i Frostys man och sommnade.
 
Frosty kämpade mot sömnen,,,mot döden. Hon hade inte mycket kraft kvar...hon orkade inte mer. 
 
Tillsist klarade hon inte av mer, hennes sista krafter var borta, tiden var inne,,,,och hon sjönk ner i ett mörker som hon aldrig skulle vakna upp ur
 

TUFFY ÄR FRISK!

YAY!!!!! jag har äntligen fått ett fast besked från Veterinären. Tuffy är frisk, man kan rida och även hoppa honom nu :D

hmm,,,,,,,okej xD

vad har Kathleen emot mig xD
 
Hon har vänt ryggen åt mig :I 

Uppdatering om Tuffy

 
Ja, nu ska ni få veta lite om hur det går med Tuffys behandlingar. Veterinären har gett honom en behandling, han blev jättetrött av den men hon sa att han skulle bli bättre :'). Jag får ge honom ett speciellt foder och han får ännu inte gå ut i hagen. Idag ska iallfall rida på honom barkacka. Det blir en lätt ritt, jag ska bara rida ut lite. Men jag ska inte ha på någon sadel eftersom jag inte vill spänna sadeljorden för hårt :(. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kondition med Moon

hej! Idag har jag konditiontränat med Moon på baronessans galopp-bana. För jag har funderat lite på att använda honom som galopp häst, eftersom han är så snabb. Men vi får se hur det blir med dem planerna. 
Idag var det en enkel men ganska lång och superjobbig träning. Jag travede runt runt banan. Och mina ben känns som kokt sphagetti och Moon är alldeles svettig. Här kommer iallfall bilderna från passet :)
 
 
 
 
Bra träning idag :) imorron ska jag rida en lung och försiktig uteritt med Tuffy. Ni får mer info om behandlingarna och om hur det går för honom då :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans Uppdatering

Nya uppdrag hos Björn och Agnetha!

2013-05-22

Hejsan allihopa!
Invånarna på Silverglades hästsportcenter behöver hjälp med deras trädgård!

Nya uppdrag:
- Björn och Agnetha i Vingårdens Trädgård bredvid Vingården behöver lite hjälp med att ordna upp deras trädgård. Rid dit och prata med dom!


Björn och Agnetha!

Ny Butik:
- En ny butik har öppnat brevid Björn och Agnethas hus med massa nya saker att köpa!

Stall-utrymme:
- Du kan nu ha upp till 8 hästar i ditt Hemstall!

Ikoner:
- En del uppdrag kräver att du har ett visst rykte med den fraktionen som uppdragsgivaren är medlem i. Detta syns nu tydligare genom nya ikoner över uppdragsgivarens huvud!

Exempel:

Ett hjärta i en cirkel betyder att du behöver ha ett högre rykte i den fraktionen för att kunna göra uppdraget.


Ett utropstecken i en cirkel betyder att uppdragsgivaren har ett uppdrag som du kan göra OCH ett eller flera uppdrag som kräver att du har högre rykte i den fraktionen.

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget

lite ridning i paddocken med Misty ♥

Igår red jag och Misty runt lite på vingården i skritt eftersom det är där jag har mitt hemstall. Idag ville jag prova om hon lyssnade. Så vi red till paddocken vid utsiktstupet för att träna på volter och övergångar. Här kommer några bilder från ridpasset :D 
 

Misty ♥

 
Misty är ett sto på 6 sommrar. Hon är inte riden så mycket så hon kan inte jättemycket. Hon är otroligt mjuk att rida och hon är ett riktigt busfrö. Hon har starka ben och älskar att rida ute. Hon blir ganska krånglig om hon tycker att det är tråkigt. Så man får variera lektionerna mycket. Hon vill inte vara ensam då blir hon kelsjuk och står och gnäggar tills någon kommer. Hon har ganska lätt för att bli svartsjuk, så man måste gosa med henne ofta. Hon ger bra ifrån sig om hon har roligt, så terräng ska jag försöka satsa på. Hon tycker också om hoppning väldigt mycket. Hon är 168 cm i mankhöjd. Hon är en häst som bara vill bli riden av "sin" människa. ♥
 
 
 
 
 
 
 

Godnatt alla hästarna

har nu kvällsfodrat dem. Jag har också godnatt-pussat dem. Misty la sin mule på min axel ♥ och Tuffy puffade mig lite kärleksfullt med mulen ♥ har värlens finaste hästar ♥
 
 
GODNATT ♥♥♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första ridturen med Misty

ja första ridturen med min Misty var en ganska lugn skritttur runt vingården. Jag märkte att hon var väldigt pigg och ganska busig, fast på ett härligt sätt. Hon är otroligt mjuk att rida och ett heöt underbart sto ♥.
 
Här kommer några bilder från första ridturen med Misty ♥
 
 
 
Man märkte att hon var busig. Hon var svår att hålla och när jag råkade släppa efter lite på tygeln så tog hon ett litet skutt framåt så jag åkte ur sadeln en liten bit och sedan landade jag med ett knak i sadeln. Då tittade jag lite strängt på Misty och man såg hur det lös av bud ur ögonen på henne, den lilla söta snöflingan ♥
 
 
älskar henne redan stort ♥♥♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen hem Misty ♥

hejsan! Har nu bestämt mig för att köpa ännu en häst :D nämligen den gråa. Jag hade 1020 sc eftersom att jag hade övertalat mina föräldrar att köpa nu när det var dubbla. Så jag säger bara, välkommen hem Mistjoy (misty)
 
mer info om Misty kommer snart ♥
 
 
 
 

Hämtade Tuffy

Veterinären sa att jag fick ta hem Tuffy, han stod i en av sjukboxarna och det var hemskt att se honom må så dåligt :( 
 
 
föressten har jag precis fått reda på att Tuffy har en syster som heter Wilda. Så jag funderar på att fråga ägaren Eve om jag får låna Wilda lite eftersom att Tuffy är sjuk :)
 

Svar från veterinären

 
Jag har nu äntligen fått svar från veterinären. Thuderblaze har fått en allvarlig sjukdom :(. Veterinärens överläkare har tagit massa prover och kommit fram till att sjukdommen (kommer inte ihåg vad den heter) gör att han mår riktigt dåligt. Han kommer få starka behandlignar varje vecka. Behandligarna är mycket starka och kommer få honom att bli trött och i värsta fall tappa minnet. Men det är bättre att han gör det än att han dör :(. Jag kommer få rida honom eftersom han behöver ha sin motion men jag får inte spänna sadeln för hårt och jag får definitivt inte hoppa eller galoppera :(. Stackars Tuffy, hoppas bara medicinerna funkar...
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny Outfit: Blå och Vit

 
Mössa: Västkobbens Fiskeby (ca 65 sc)
Tröja: Lifetime present
Träns: Vingården (ca 8 sc)
byxor: Moorland (?)
Handskar: SGB (ca 40 sc)
Skor: Fort printa (ca 30 sc)
Sadel: Valedale (ca 80 sc)
Shabrak: Moorland (ca 45 sc)
 
 
 
 
 

Besök hos Veterinären

Tuffy kunde knappt gå, så jag ledde honom till den närmaste transporten så han fick åka till SGB
 
 
 
 
Veterinären undersökte honom lite på plats,,,,men hon kunde inte hitta något fel. Så hon pratade med överläkaren som skulle ta prover på honom. Hon skulle ringa mig när proverna var färdiga. Och de skulle dem troligtvis vara tills ikväll.....så allt jag kan göra nu är att vänta och hålla tummarna på att det ite är något allvarligt Tuffy har drabbats av :(
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tuffy är sjuk :(

 
Imorse när jag skulle ge Moon och Tuffy hö, så upptäckte jag att Tuffy intehade ätit upp det hö han fick igår. Och han såg hängig och trött ut. Så jag kollade igenom honom för att se om han var frisk. Och då upptäckte jag att han inte ville stå upp, han försökte luta sig mot mig heöa tiden. När jag backade undan för att granska honom från längre avstånd så la han sig ner och tittade plågsamt på mig. Då bestämde jag mig ör att ta honom till veterinären i SGB. stackarn :(
 
 
 

YAY :D

YAY!! :D har äntligen förstått var bilderna man tar med fraps hamnar :D :D :D
så nu blir det mer inlägg och bättre uppdatering :D

dålig uppdatering,sorry

hej! ursäckta om uppdateringen har varit dålig :I har haft lite ont om tid :3 men det kommer fler inlägg snart ;) LOVAR :)
 
 
 
 
 

Dagens Ridpass: Dressyr och hoppning

hej! Dagens ridpass med Tuffy blev dressyr och hoppning, ett hårt pass men Tuffy jobbade på riktigt bra.
 
 
Jag började med att värma upp honom :D
 
Började med att skritta några varv.
 
 
Sedan gjorde jag halt och ryggade 3 steg vid varje bokstav.
Tuffy känndes lugn och trygg.
 
 
 
 
Sedan körde jag några vanliga övningar som jag brukar köra i kort galopp.
Då känndes han också bra och skön
 
 
 
 
 
Sedan ökade jag till mjuk galopp
 
 
Sedan gick jag över till hoppning. Och Tuffy körde på fint säkert och bra :D. 
 
 
 
 
 
 
 
Så det var dagens pass med Tuffy. Senare idag blir det longering i bergspaddocken med Moon. :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mot Moorland

 
Påväg mot Moorland med Moon i full fart och snabbaste Outfiten. Jag håller på att tagga MLC. Igår körde jag hårt i mitt tredje MLC någonsin. Jag har nämligen inte varit så intresserad av champinat innan. Men igår var det dags. Och övning ger färdighet, jag slutade som 6:a och är riktigt nöjd :D. Idag blir det mer träning och mer äpplen till Moon så får vi hoppas att jag får en ännu bättre placering i kvällens MLC. :D
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass: Uteritt

hej! Idag tänkte jag att Tuffy skulle få prova att rida ut på riktigt. Så det blev dagens ridpass med honom.
 
 
Vi började med att ge oss ut på Ewervindfälten.
Då började jag med att låta honom köra galopp, fullt ös i 10 sekunder sedan saktade jag av till trav i ca 5 sekunder och sedan fullt ös igen.
 
Fullt ös xD
 
Sedan när jag kom till Hollow Woods så saktade jag av och körde lite lugnare tempo :)
 
 
 
Sedan lät jag honom få nosa på en stock eftersom vi ska prova att hoppa över stockar,,,fast inte än på ett bra tag :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Outfit på Thunderblaze

hejsan! Ber om ursäckt för dålig uppdatering de senaste dagarna. Har varit väldigt upptagen -.-. Men jag hinner slänga in ett sista inlägg för dagen. En outfit på Thunder :D.
 
 
Hjälm: Västkobbens fiskeby
Tröja: Lifetime present
byxor: Silvergladebyn
Sadel: Valedale
Shabrak: Moorland
Stövlar: Silvergladebyn
Träns: Vingården
 
 

Fairy Forest

hejsan! jag är med i en roligt flummig och helt underbar ridklubb på SSO den heter Fairy Forest. Klubbledaren är Hayden Sunfield. Om ni vill gå med kan ni läsa på deras hemsida som heter fairy-forest.weebly.com
 
Hayden 

YEY ;D

hejsan! äntligen efter mycket övning hamnade jag på listan ;D
 
 
Yay :D :D :D

Hmmm

Ydris är riktigt skum,,har ni tänkt på att han har en spiral runt ögat? jag upptäckte det nu xD
 
 
he he bilden blev inte så stor men jag hoppas det syns ändå :)

Bytt Hemstall

hejsan! Har sedan länge haft Steves gård som hemstall men nu bestämde jag mig för att ändra på det. Så jag bytte   hemstall till VG. :D
 
 
här kommer några bilder xD
 
 
 
så, då har man VG som hemstall :D

Fixar Tuffy

Fixar och pysslar om Tuffy inför dagens hopplektion. Hoppas han hoppar lika fint som igår :D
 
 

Yey, Höbalar!

hejsan! I denna veckans uppdatering har det kommit hela höbalar till butikerna bland annat på VG. En höbal räcker för 10 utfodringar :D
 

Dagens Fråga :D


Dagens ridpass med Tuffy

hejsan! Tuffy eller Thunderblaze som han egenligen heter är väldigt ny hos mig. Idag har han varit min häst i en vecka. Och idag bestämde jag mig för att låta honom få skutta några hinder på dagens ridpass. Fast vi tränade dressyr men vi hoppade lite i slutet av passet.
 
Jag började med att skritta runt i paddocken 
 
 
Sedan ökade jag till trav
 
 
Sedan började jag med en enkel övning som gick till såhär: Man travar runt fyrkantspåret och vid varje hinder gör man halt ryggar tre steg tillbaka och sedan fortsätter man framåt i trav :)
 
 
Sedan gjorde jag en volt i kort galopp runt varje hinder
 
 
Efter det red jag in på den stora mittvolten och red i den i olika gångarter
 
 
Och sedan var det dags att prova på att ta några skutt över några låga hinder. De var bara 30 cm.
 
 
Jag är riktigt stolt över Tuffys insatser i paddocken idag ♥. 
Och imorgon blir det en enkel hopplektion :D
 
 

Outfit: Black and white

 
Hjälm - västkobbens Fiskeby (ca 30 sc)
Jacka - västkobbens Fiskeby (ca 40 sc)
Ridbyxor - Silvergladebyn ( ca 38 sc)
Sadel - Firegrove (?)
Shabrak - Moorland (ca 45 sc)
Träns - Vingården (ca 10 sc)
Benlindor - västkobbens Fiskeby (ca 120 sc)
Handskar - Lifetime present
Stövlar - Lifetime present
 
 

Vad är det här??

hmm,,,,upptäckte precis något...konstigt med handfatet i hemstallet
 
 
hmm....jag provar att klicka på det blåa glittrande...
 
 
YEY!! man kan fylla på hinken i hemstallet :D hmm,,,,jag får nog kolla om det har kommit fler roliga eller mystiska saker med denna veckans uppdatering :)
 
AHA!! 
 
den här "paddocken" har aldrig varit här innan,,,,
 
Nej!! Den extremt charmiga stenen som man kunde bugga med är borta ._.

Skogstroll xD

ja, Moon såg inte direkt snyggare ut när han hade fått på sig massa träd,,,he he nu ser han ut som ett skogstroll xD
 
 
 

Konstigt xD

hejsan! I det senaste uppdraget skulle man hämta några tältpinnar. Men dem är ju läskigt stora,,,stackars min häst Moon xD
 
 
 
 
xD
 
 

tillfälligt

det är evelyn som skriver här. denna design är tillfällig tills jag har fixatr den sån ni vet :D
ses ;:D
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


Hej, Mille här!
Här kommer jag att blogga
om mitt liv på Starstable Online.
jag har för tillfället 4 hästar som är uppstallade på Steves. Enjoy ;D


Information om mina hästar kommer inom en snar framtid :D